5 tehnici de autoapărare pentru femei recomandate de cei mai buni experți

Maestrul recunoscut al artelor marțiale, Victor Lyalko a scris o carte în care descrie cele mai eficiente metode de autoapărare care pot ajuta femeile în cazul în care sunt atacate.

Noi am ales cele mai ușoare și cele mai eficiente mișcări pentru diferitele situații în care ai putea fi pusă. Orice femeie poate face aceste lucruri indiferent de cât de mare sau de puternic este atacatorul.

 

1. Pentru început, memorează locurile vulnerabile

Nu contează cât de mare sau puternic este atacatorul tău pentru că poți bate pe cineva dacă știi unde sunt cele mai vulnerabile locuri. Principalele sunt ochii, nasul, gâtul, pieptul, genunchii și zona inghinală.

Poți ataca în orice fel dorești, dar pentru a fi în siguranță, trebuie să îți amintești că mișcările cele mai eficiente vizează aceste zone.

 

2. Cele mai simple și de efect mișcări

Una dintre cele mai bune mișcări care va face orice persoană puternică să cadă în genunchi este atunci când îi apuci încheietura mâinii. Apucă-i degetul mic și pe cel inelar cu o singură mână, iar degetul mijlociu și degetul arătător cu cealaltă și îndoaie-i încheietura în față.

Dacă nu poți să apuci mâna adversarului, lovește-l cu un pumn sau cu un deget între clavicule sau în mărul lui Adam. Acest lucru îți va permite să dezorientezi destul de mult adversarul, astfel încât acestuia să-i ia mult timp să se întoarcă la simțurile sale.

Zona cea mai evidentă pentru un atac este cea inghinală; toate cursurile de auto-apărare oferă sfaturi în această privință. Lovitura în această zonă va paraliza literalmente atacatorul și vei avea suficient timp pentru a scăpa.

3. Dacă ești apucată din față

Dacă ai fost apucată din față și nu îți poți ridica mâinile, fă următoarele lucruri: mișcă-ți mâinile înainte și fă un pumn în fața pelvisului tăi. Acest lucru va crea suficient spațiu între tine și atacator.

După asta, lovește nasul atacatorului cu fruntea; acest lucru îl va face să se îndepărteze de la tine.

Dacă există încă un spațiu între tine și atacator, există un mod în care te poți proteja folosind palma. Îndreaptă-ți brațul stâng și lovește-l pe atacator în bărbie și nas cu brațul drept, iar mai apoi,în zona inghinală.. În acest fel, atacatorul va fi dezorientat mult timp și nu va putea să se miște.

 

4. Cum să îți eliberezi mâinile

Poți să scapi cu ușurință de o strângere de mâini dacă îți aduci aminte de „regula degetului mare”: rotește-ți brațul în partea laterală a degetului atacatorului.

Dacă îți ține brațul strâns, rotește încheietura mâinii spre degetul mare; când brațul tău este sub atacator, trage brațul cât de tare poți.

 

5. Dacă ești prinsă de la spate

Atacatorii vin de multe ori din spate pentru că acesta este cel mai simplu mod de a ține brațele victimei astfel încât să nu poată să le miște.

Pentru a te elibera, lasă-te repede pe spate și încearcă să lovești atacatorul cu capul. E în regulă dacă nu o poți face: scopul este de a-l face ca atacatorul să-și pună unul din picioare înainte.

Acum, lasă-te repede în jos, apucă-i piciorul și ridică-te trăgându-l cu cu tine. Acum, atacatorul își va pierde echilibrul și vei putea scăpa chiar și de cel mai mare adversar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *