Este posibil ca cercetătorii să fi elucidat în sfârșit misterul Triunghiului Bermudelor – nimeni nu se aștepta ca ei să descopere asta

Misterul din spatele Triunghiului Bermudelor, un loc în care s-au spus că sute de aeronave și nave au dispărut în circumstanțe inexplicabile, se pare că a putut fi rezolvat în cele din urmă – cel puțin așa afirmă revendicările Science Channel.

O echipă de oameni de știință americani de la Universitatea din Colorado a analizat imaginile meteorologice prin satelit din această zonă notorie și a observat pe ele o serie de nori hexagonali neobișnuit.

Experții meteorologi au susținut că acești nori ar putea acționa ca adevărate „bombe de aer”.

Se crede că acestea sunt cauza principală a exploziilor mortale ale aerului care pot depăși cu ușurință 273 de kilometri pe oră.

Aceste vânturi pline de forță precum uraganele pur și simplu fac ca aerul să „explodeze” și pot genera valuri de înălțime mai mare de 14 metri.

Nicio navă nu poate supraviețui unei astfel de furtuni și nici o aeronavă nu poate rezista unui astfel de vânt.

În mod obișnuit, norii nu formează margini drepte. Cu toate acestea, judecând după imaginile prin satelit, Triunghiul Bermudelor este o excepție de la această regulă.

Anunțarea acestei teorii a motivat începerea mai multor cercetări suplimentare. Oamenii de știință din întreaga lume încearcă să afle care sunt motivele pentru astfel de anomalii.

Să ne amintim că Triunghiul Bermudelor este o zonă vastă a Oceanului Atlantic între Florida, Puerto Rico și Bermuda. Această regiune este notorie pentru fenomenele sale misterioase.

Rapoartele datează din 1945, când cinci bombardiere americane de torpile și un avion care a fost trimis să le găsească au dispărut fără urmă.

Din acea zi, alte 75 de avioane și câteva sute de nave au fost pierdute. Ultima tragedie s-a produs în 2015, când nava de marfă „El Faro” a dispărut în această regiune.

Există anumite vârtejuri de apă imense care se formează pe neașteptate, cum sunt de pildă, cele din Peninsula Yamal, iar pe fundul mării, se formează şi nişte crevase stranii.

În sudul Mării Kara, de pildă, au fost observate două mari „coline” la o adâncime de 40 de metri. Acestea pot „exploda” în orice moment, eliberând o bulă gigantică de metan.

După ce aceste emanaţii de metan diminuează densitatea apei şi formează, prin acest fenomen, un fel de pâlnie gigantică, acesta poate „înghiţi” orice ambarcațiune sau alt obiect plutitor care nimereşte într-o astfel de „pâlnie” ce se formează instantaneu.

O reconstituire a fenomenului a fost făcută în laborator şi a confirmat ipoteza: concentraţia de metan formează o „gaură” sub nava care până atunci plutea pe apă şi aceasta se scufundă vertical, instantaneu, fără ca echipajul să poată face ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *