Sfaturi amenajări interioare pentru spații mici

Și spațiile mici pot prinde viață!

De-a lungul timpului, în proiectele noastre de amenajări interioare din București am întâlnit numeroase provocări. Fie că vorbim de spațiu, buget, timp, construcții anterioare. Pentru fiecare dintre ele, se găsesc întotdeauna soluții. Așa a reușit și o echipă de arhitecți din  Taiwan cu un studio de doar 17,6 metri pătrați. În 2019 noi credem că se poate aproape orice. Chiar și transformarea unui loc atât de mic într-un apartament cochet, cu mobilier incorporat și economie de spațiu.

Pe lângă cei 17,6 metri pătrați, spațiul din Taipei are și 3,4 metri înălțime. Echipa de amenajări interioare au redistribuit spațiile astfel încât să existe o zonă pentru dormit, o baie dar și o bucătărie. Noi credem că rezultatul este unul spectaculos.

Intrarea în casă și bucătăria au fost combinate pentru a crea un spațiu continuu. Aici au fost montate mașina de spălat, frigiderul și o plită electrică, de-a lungul celor doi pereți masivi ai bucătăriei. Au fost gândite în mod inteligent și spații pentru depozitare, cu rafturi și dulapuri montate atât din podea cât și cele suspendate până în tavan.

Ca în majoritatea situațiilor pe care le-am întâlnit și noi în proiectele de amenajări interioare din București în care există probleme de spațiu, baia a fost și aici redusă în dimensiune. O nișă îngustă oferă un spațiu pentru rafturi, în timp ce ușa cu oglindă aplicată face ca locul să pară mai luminos și mai spațios.

Patul este amplasat într-un spațiu suspendat unde accesul se face pe scări interioare direct din mobilier iar în zona micuțului living există o canapea ce poate și ea găzdui un oaspete. Sertarele adânci amplasate sub ea completează spațiul “smart” de stocare.  Iar podeaua  se ridică cu o treaptă pentru a masca conductele din interior. Cum în astfel de situații orice loc e important, designerii au integrat și aici un dulap pentru depozitare ce poate fi folosit și ca o masă laterală.

Ce ne place și mai mult, pe lângă amenajarea inteligentă a fiecărui centimetru din cei 17,6 metri pătrați, sunt finisările. Arhitecții au mers pe stilul simplu, scandinav, din lemn de culoare deschisă și mobilier alb, cu tonuri de gri. Iar faianța metro style vintage aplicată în baie și bucătărie completează un loc cozy și extrem de chic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *